Minä

Olen Perttelin metsistä kotoisin oleva pienen pojan ja kohta toisenkin isä ja fantastisen vaimon omaava mies.

Kirjoitan tarinoita isyyden outoudesta ja siitä, miten vasta isänä minusta tuli mies. Kirjoitan politiikasta, kirjoitan rasismista ja siitä, miksi se on väärin. Kirjoitan siitä, mikä minua kiinnostaa. Minä haluan edes vähän yrittää tehdä maailmasta paremman paikan, jotta pojalleni jäisi hyvä perintö ympärilleen ja sydämeensä. 

Olen isyyden pehmentämä, harmaantuva mies, mutta välillä kärkäs sanoissani, joten älä loukkaannu. Minä välillä jopa kiroilen, mutta minä myös kuuntelen. Ja osaan olla myös väärässä.

Olen kouluttamaton moukka, mutta silti minulla on hyvä työ, josta voi olla ylpeä. Halu, tahto ja letkeä mieli estävät ajatuksen puutumisen, siksi sitä vanhanakin vielä oppii. Uskokaa tai älkää.

 

Jos minä Vihreänä ikinä sekaantuisin politiikkaan, olisivat pääteemani suunnilleen tämän näköiset:

1. Terveet yritykset voivat maksaa tervettä palkkaa - ja yritysten on mahdollista olla terveitä. Yritykset ovat hyvinvointimme ydin, mutta ihmisten tulee elää palkallaan. Tämä on hyvin yksinkertaista ja hyvin haastava, mutta mahdollinen yhtälö.

2. Luonto ja maapallo. Olen metsästä kotoisin ja vain metsässä tunnen olevani todella kotona. Ja luonto on se, joka meille kaikille elämän antaa, jotenka ei unohdeta sitä.

3. Ihmisarvot ja niiden kunnioitus. Jos me alamme tinkimään ihmisarvoista ja rajaamaan ihmisiä eri kasteihin ja jos lopetamme heikoimmista huolehtimisen, olemme todella upottamassa länttä. Ja me tekisimme sen ihan itse.

4. Terveys on parasta terveydenhuoltoa. Minä olen leveyssuuntaan kasvavassa iässä oleva 104kg mies lempinimeltäni 'Hylje' ja jos en ala elämään terveellisesti, tulen vielä kalliiksi ja mikä pahinta, en näkisi poikani menevän kouluun, valmistuvan yliopistosta ja siirtyvän Liverpooliin. Hymyilevä

5. Suomi. Olen matkustanut miltei jokaisessa Euroopan maassa ja vieraillut sadoissa yrityksissä ympäri maailmaa - ja kyllä: Suomi on fantastinen, tasavertainen, tasa-arvoinen, rehellinen, vapaa, hyvin koulutettu, rehti ja yritteliäs maa. Ei pilata sitä erottelemalla ja vihaamalla vierasta sekä keksimällä syntipukkeja saati luomalla liian tiukkoja karsinoita suomalaisuudelle. Sillä missä on yksilönvapaus, jos me määritämme, minkälainen esimerkiksi juuri sinun tulee olla?

 

 

“Unlimited tolerance must lead to the disappearance of tolerance. If we extend unlimited tolerance even to those who are intolerant, if we are not prepared to defend a tolerant society against the onslaught of the intolerant, then the tolerant will be destroyed, and tolerance with them. We should therefore claim, in the name of tolerance, the right not to tolerate the intolerant.” (Karl Popper)

"Please don't call me arrogant, but I'm champion and I think I'm a Special One" (Jose Mourinho)


"Vain ylivertaisuuteni estää luontaisen vaatimattomuuteni" (Oma)

"The word God is for me nothing more than the expression and product of human weaknesses, the Bible a collection of honourable, but still primitive legends which are nevertheless pretty childish."(Albert Einstein)

"The whole problem with the world is that the fools and the fanatics are always so certain of themselves, but the wiser people so full of doubt"  (Bertrand Russell)


"Jos ha­luat kul­kea ko­vaa, me­ne yk­sin. Jos ha­luat kul­kea kauas, me­ne yh­des­sä." (Afrikkalainen sanonta)

"If I can't dance, it's not my revolution." (Emma Goldman)

Rakkaudella,

  -Jori Eskolin