Jani Salomaa, tuo vapautunut lautamies

 

-"Varsinais-Suomen käräjäoikeus on vapauttanut lautamiehen tehtävistään. Osastonjohtaja Vesa Karttunen ei muista parinkymmenen vuoden tuomarinuraltaan vastaavaa.

Salolainen Jani Salomaa (ps.) on oikeuden mukaan julkaissut räävittömiä kirjoituksia Facebookissa. Salomaa kiistää syytökset: hän pitää oikeuden päätöstä farssina."-

 

Perussuomi. Farssi. Räävitön puhe. Jani Salomaa. 

Tässä pienessä uutisessa tiivistyy hyvin paljon perussuomen henkeä: kun karma kerää satoaan ja oma typeryys johtaa omista teoistaan johtuvaan rangaistukseen, on kyse farssista.

En aio analysoida enempää herra Salomaan puheita, vaan annan puheenvuoron hänelle itselleen. Jokainen voi siis tykönään päättää, minkälaisesta farssista on kyse, kun henkilö saa potkut lautamiehen tehtävistä.

Ulkonäköön liittyvää solvausta:

 

Ja lisää ulkonäköön liittyvää solvausta:

 

 

Lastensuojelua ja alastonkuvia sekä kuohinnan pohdintaa: 

 

 

Sakari Timosen solvausta:

 

 

Hanuri-Haavistoa ja homofobiaa:

 

Ja sitten normaalia Jani Salomaan rikosilmoituspohdintaa ja solvausta:

 

Ja tuota riittää! Jos haluatte kaivaa lisää sontaa, täältä löytyy: http://blogit.image.fi/uuninpankkopoikasakutimonen/page/2/?s=jani+salomaa

Itse kirjoitin viimeksi aiheesta: http://www.jorieskolin.fi/409902422/3546947/posting/l%C3%A4tt%C3%A4pillu-lapsiporno-ja-kaiken-siet%C3%A4misen-tolkuton-velttous-%C3%A4%C3%A4rip%C3%A4%C3%A4t

Ja täällä: http://www.jorieskolin.fi/409902422/3022580/posting/

Ja vielä yksi: http://www.jorieskolin.fi/409902422/3034768/posting/

 

Jani Salomaa on yksinkertaisesti erittäin laajasti toiminut nettirasisti, jonka perusantia ovat solvaukset sekä uhkailut rikosilmoituksista.

Salomaa on myös toiminut Rajat kiinni - pääryhmän yhtenä ylläpitäjänä sekä ollut mukana järjestämässä Turun kaupunginvaltuuston kokouksia häirinneitä Rajat kiinni - mielenosoituksia ja jonka FB- ryhmässä kehotetaan jatkuvasti julkisesti rikoksiin.

Joten jokainen voi ihan itse pohtia, oliko Jani Salomaan potkut lautamiehen tehtävistä oikeutettu teko vai farssi. Jani Salomaa itse on periaatteessa vain tylsä, mölyävä nettirasisti, joka kiusaa ja solvaa, mutta hän on myös edustava otos siitä Suomesta, jossa me elämme juuri nyt. Jani Salomaan kaltainen toimija on malliesimerkki ihmisiä häiritsevästä ja ihmisiä uhkailuilla ja solvauksilla hiljentämään pyrkivästä ihmistyypistä.

Ja tuo on se keskustelun osapuoli, joka nostetaan keskusteluihin vakavasti otettavana näkökulmana ja jolle normaali suvaitsevaisuus on se toinen ääripää. 

Jos ette siis tienneet, miltä näyttää mölyävä, homofoobinen nettirasisti, niin nyt tiedätte, miltä se näyttää. Se näyttää juuri tuolta. Eikä se ole kaunista, mutta tuota on Suomi vuonna 2016.

Jos minulta kysytään, niin Jani Salomaa sai sitä, mitä tilasikin. Kiitos, maailmankaikkeus. Oikeudenmukaisuutta on siis vielä jäljellä.

Toivon, että hän ottaa opikseen ja kasvaa ihmisenä ja lopettaa puheet farssista. Se on vain noloa uhripositioon asettautumista.

Kuten Sakari Timonen blogissaan kirjoitti:

-"Toki Salomaalla on oikeus kritisoida oikeuden päätöstä ja tehdä vaikka kuinka monta rikosilmoitusta. Oikeuden sanominen farssiksi tuskin edistää paluuta takaisin saman oikeuden lautamieheksi, mutta saattaa hyvinkin edistää poliittista uraa. Salomaahan on erittäin aktiivinen juuri muukalaiskammoisessa ja rasistisessa Rajat kiinni-liikkeessä, jonka jäsenkunta suhtautuu avoimen vihamielisesti myös oikeuslaitokseen ja koko yhteiskuntaan. 

Uusi julkisuus saattaa tuoda hänet taas jopa tv:n ajankohtaisohjelmiin keskustelemaan vakavasti otettavana poliittisena toimijana, vastavoimana lailliseen menoon uskoville kansalaisille. Nettikiusaajana aloitettu poliittinen ura on joko vahvassa nousussa tai syöksylaskussa."-

Jani Salomaa on suomalaisen rasismin ja netin maahanmuuttokriittisen mölyn tyyppiesimerkki, ihmisvihan ja rasismin lyhyt oppimäärä. Se todellinen ääripää järjelle, moraalille ja ihmisarvolle. Ääripää juuri niille asioille, jotka ovat sivistyneen yhteiskunnan lähtökohdat, eivät vain yksi näkökulma.

Ja Jani Salomaa: eivät ne ghetot vieläkään pala. Eikä se ’homosaatio’ tainnut vieläkään pyllystäsi kiinnostua. Minä toivotan sinulle onnea taistelussasi heteroutesi puolesta. 

Jani Salomaa on tänään vapautunut lautamies. Ja niin on just hyvä.