Kaikki terroristit ovat muslimeita, eikö vain? #Munchen

 

-"Everybody is shocked and saddened by what has taken place. Our thoughts are very much with the victims, their families, with the people of Munich.

If, as seems very likely, this is another terrorist incident, then I think it proves once again that we have a global phenomenon now and a global sickness that we have to tackle both at source – in the areas where the cancer is being incubated in the Middle East – and also of course around the world."-

Näin kertoi julkisuuteen brittien ulkoministeri Boris Johnson Munchenin joukkosurmaan liittyen. Jotenkin juuri tässä yhdessä lainauksessa näkyy koko Eurooppaa sekä Suomea vaivaava rasismin arkipäiväistyminen. Minäpä kerron, miksi.

Kun kaiken nykytiedon perusteella Munchenin ampuja oli kiusattu, joukkosurmista sekä Breivikistä kiinnostunut, 18-vuotias Saksassa syntynyt nuori mies, joka valitsi teolleen päiväksi todennäköisesti tarkoituksella ihailemanssa Breivikin terroriteon muistopäivän, niin siitä huolimatta maailman sekä Suomen media raportoivat tätä tekoa ISIS:in, maahanmuuton sekä jihadismin kontekstissa. Oleellinen viesti tuntuu olevan, että itse teolla sekä sen taustoilla ei ole mitään merkitystä, vaan on täysin ymmärrettävää puhua vain jihadismista ja oleellista on tämän tapauksen myötä rauhoitella, miten paha jihadismi ei nyt vielä uhkaa meitä kaikkia, mutta on oikeus pelätä. Mutta juurisyyt eivät kiinnosta, kuten ei edes itse tapahtuma.

Miettikääpä hetki, mitä me oikeasti tiedämme case Munchenista juuri nyt:

·      Kuolleita 10.

·      Poliisi on tunnistanut ampujaksi 18- vuotiaan David Sonboly- nimisen nuoren miehen.

·      Ampujalla ei ollut aselupaa.

·      Poliisi on varmistanut, että tekijä toimi yksin, eikä ampuja ollut aiemmin poliisin kanssa tekemisissä


·      Islamistiyhteyttä ei ole ollut.


·      Murhaaja on ollut hoidettavana masennuksen vuoksi.

·      Väärällä fb-profiillilla esiintynyt murhaaja oli kutsunut ihmisiä pikaruokaravintolaan, josta ampuminen alkoi. 


·      Tekijä oli todistetusti kiinnostunut Breivikistä, mihin viittasi myös itse tekoaika, Utøyan murhien viisivuotispäivä.

·      Kouluampumisia käsittelevä kirja on löytynyt kotietsinnässä


·      Uhrit ovat olleet ulkomaalaisia: Kosovon albaaneja sekä Turkin kansalaisia.


Ja näistä asioista huolimatta esim. YLE:llä keskusteltiin enemmän ISIS:in sekä yleensä jihadistien terrorismin syistä kuin siitä, mikä ajaa ihmisiä joukkosurmiin. Vaikuttaa ikävän selvältä, miten tietylle ryhmälle (=ulkomaalaiset, erityisesti edes hieman muslimeilta vaikuttavat), ei suoda nykyisessä julkisessa keskustelussa lainkaan tasapuolista saati tosiasioihin keskittyää tilaa, vaan tätäkin tapausta on kaikesta todistusaineistosta huolimatta uutisoitu, analysoitu ja keskuteltu islamistinena terroritekona tai siihen sidoksissa olevana. Ja vain siksi, että meitä valkoisia pelottaa. 

Me teemme uskomattoman karhunpalveluksen kaikille valkoisesta miehestä poikkeaville ihmisille toimimalla tällä tavalla. Emme voi ummistaa silmiämme edes siltä, miten jopa tilanteessa, jossa mies on aseistautunut ja ampumassa muita, häntä haukutaan 'ulkomaalaiseksi' ja 'v***n turkkilaiseksi':

Unseen voice: 'F*****g Turks!'

Balcony man: 'F*****g foreigner'

Rasismi ja ulkomaalaisviha ovat tässä kohtaa käsinkosketeltavissa. David Sonboly eli tässä maailmassa. Jossa hän oli 'v***n turkkilainen'.

Eristäminen, yhteiskunnasta eristyminen, kiusaaminen, tunne epätasa-arvosta ja mikään ympäristöönsä reagoiminen eivät ikinä ole nykyisessä ilmapiirissä sysääjänä ulkomaalaisen rikollisuuteen, sillä logiikka menee niin, että 'miksi ne kaikki eivät sitten sekoile?'. Niinpä. Mutta ei meistä kaikista suomalaisistakaan ole tullut maahanmuuttokriitikoita, eikä edes perussuomalaisia, vaikka me kaikki saadun palautteen mukaan elämme aikaa, jossa sananvapaus sekä oikeudet olla hetero sekä isänmaallinen lihansyöjä, ovat uhattuina. Ihmiset nyt vaan reagoivat ympäristöönsä eri tavoilla. Yksi tapa on maahanmuuttokriittinen, perussuomalaisuuden ytimessä oleva kognitiivinen dissonanssi, joka manifestoituu täydellisenä kyvyttömyytenä osallistua yhteiskunnalliseen keskusteluun saati päätöksentekoon.

On silti tärkeää muistaa, että kaikki perussuomalaiset ja maahanmuuttokriitikot eivät ole kognitiivisen dissonanssin pilaamia. Oleellista on, että juuri sen kognitiivisen dissonanssin halvaannuttamia, jossa ainoa lopputulos kaikelle pahalle on aina osoittaa sormelle muslimia ja hokea hysteerisenä 'islam, islam, islam', niin he ovat kaikki maahanmuuttokriitikoita sekä perussuomalaisia.

Kun me näemme maailman tuossa islaminhon narratiivissa, me emme enää näe asioita asioina, emmekä edes pyri löytämään juurisyitä ilmiöille, vaan tyydymme omien pelkojemme ylläpitoon ja 'näyttää liittyvän'- retoriikka on riittävä analyysi. Me ripustamme tapahtumia ennaltamääriteltyyn raamitukseen ja etsimme evidenssiä tukeaksenne raamiamme. Kun tämä raamitus typistyy muotoon, jossa rodullistettu ampuja EI voi reagoida ympäristöönsä, mutta me valkoiset voimme olla maahanmuttokriitikoita vastareaktiona harrastettuun politiikkaan, olemme rasismin ytimessä: kun ihminen on väärän värinen, ei hänen toimintansa voi olla reaktiota, mitään inhimillistä, vaan syy on 'islam'.

Osaatteko yhtään arvioida, miten haitallista tämä on? Että rodullistettu ihminen nähdään robottina, joka ei ole inhimillinen, vaan Koraanin ohjelmoima tappajakone? Mutta me valkoiset voimme toimia reaktiona ympäristöömme?

Eurooppa on sairastunut ja sen nimi on oikeistopopulismin kylvämä rasismi. Se näkyy paljaana läpi koko case Munchen- keskustelun lähtien alun Boris Johnson- sitaatista suomalaisen median sekä maahanmuuttokriittisen mölymystön 'luonnollisena reaktiona' (jota me emme rodullistetuille salli), jonka oleellinen sisältö on kirkua ja vaatia rajoja kiinni muslimeilta.

Tämä on sairasta.

Osaatteko muuten yhtään veikata, montako terrori-iskua viimeisen kymmenen vuoden aikana on tapahtunut Euroopassa Europolin tilastojen mukaan?

3094.

Entä montako niistä uskontoon sekä erityisesti jihadismiin luokiteltavia?

34.

Kaikki terroristit ovat muslimeita, eikö vain?

 

Taustamateriaalia:

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12.