Pitäkää näppinne erossa YLE:stä!

 

-"Arvoisa rouva puhemies! Minä olen siinä Yle-työryhmässä, ja ne rahoitusasiat ja nämä ovat pöydällä. Mutta kyllä minä otan kantaa tähän Ylen rooliin. Nyt kun on koko alalla rakennemuutos ja sieltä on lähtenyt tuhansia työpaikkoja pois, niin miten voi olla, että jos koko alalla tapahtuu muutosta, Yle pysyy siinä samalla tasolla, että sitä ei voida tarkastaa? Kyllä varmasti tulevaisuudessa, kun ryhmä kokoontuu, sitä asiaa perataan.

Ja sitten siitä uutisoinnista: Miksi meillä on MV-lehti? Johtuu hyvin pitkälti siitä, että Yle tuottaa sellaista täydellistä liberaalia journalismia, jossa ei ole asiapohjaa. Kansalaiset haluavat selkeät tiedot, mitä maailmalla tapahtuu, muun muassa monikulttuurisuudesta. MV-lehti ottaa tuolta käräjäoikeudesta — ne ovat meidän kaikkien saatavilla — raiskaajien, murhaajien nimet. Jos on kantasuomalainen nimi, tulee julkisuuteen — en tarkoita Yleä, mutta muussakin mediassa — mutta jos on tämmöinen monikulttuurisuuden edustaja, niin ei tule. Se on joku muu. Elikkä siitä johtuu, että meillä on MV-lehti.

Ja mitä siihen puolueettomuuteen vielä tulee lisää, aikanaan Yle tuotti puolueetonta ohjelmaa Neuvostoliitosta, hyvin suomettunutta ohjelmaa. Sama koskee tällä hetkellä monikulttuurisuutta. Yle on ottanut selvän roolin tässä asiassa: ihan sama, minkälainen massamurhaaja tulee tuolta, niin melkein lastenkotiin ohjataan ja siitä tehdään ohjelma, että tämmöinen rauhanrakastaja tuolta tuli."- (Teuvo Hakkarainen)

.........................................................................................................................................................................

-"Tack, fru talman! Joo, tuota oikeastaan tyhjensin pajatsoni tuossa vastauspuheenvuorossani aika pitkälti. Kun luulin, etten saa tuota vastauspuheenvuoroa, pyysin puheenvuoron.

En nyt käy toistamaan sitä, mitä sanoin, mutta sanon vielä sen verran, että tämä monikulturalismi on ikään kuin joidenkin ihmisten ajatusmaailmassa korvannut sosialismin. Kun ei voi enää kommunismia ja sosialismia fanittaa, niin sitten on otettu tilalle tämmöinen. Ja yhteistä näille molemmille ideologioille, siis sosialismille ja kommunismille ja tälle monikulturalismille, on lähinnä vain se kansallisvaltiota ja kansallismielisyyttä vastaan taisteleminen. Ja Ylen tehtävä on minun mielestäni, minun näkemykseni mukaan, tukea kansallista kulttuuria, suomalaista kansallista kulttuuria, sellaisia juttuja, mitkä ovat meille tärkeitä — Pihtipuhtaan keihäskarnevaalien näyttäminen ja näin päin pois — ja sitten myöskin paikallista kulttuuria.

Täällä jo viitattiin näihin Ylen maakuntaradioihin. No, meillä kävi kerrankin hyvin, että tuli Yle Kotka Yle Kymenlaakson tilalle, mutta paikallisuus ja kansallinen kulttuuri ovat niitä tärkeimpiä juttuja, mitä Ylen pitää vastaisuudessa entistä enemmän tuoda esille eikä niinkään tätä monikulturalismia.

Ja jottei menisi pelkäksi Ylen haukkumiseksi, niin mainitsen, että sitä radio-ohjelmaa, mikä lauantaisin tulee, Entisten nuorten sävellahja, kuunnelkaa kaikki. Se on suosikkini. Sieltä tulee hyvää poppia."- (Juho Eerola)

.........................................................................................................................................................................

Nämä ovat lainauksia perussuomalaisten puheista eduskunnan YLE- keskustelusta tällä viikolla, joiden absurdius kulminoitui edustaja Vesa-Matti Saarakkalassa, jota lähinnä kiinnosti Rakel Liekki ja aikuisviihde. No, positiivista herra Saarakkalan puheessa oli, että kerrankin perussuomalainen edustaja tiesi, mistä puhui. Aikuisviihde on iloinen asia, eikä siinä ole mitään hävettävää.

Näin siis Suomen eduskunnassa vuonna 2016. Miettikää: ne oikeesti kelaa näitä juttuja näin. Joka päivä.

Herra Hakkarainen puhuu MV:stä kuin oikeutettuna reaktiona YLE:n 'valheisiin'. Kun YLE ei toimita kaikkien raiskausten nimiä ja kuvia uutisiinsa, on se sitten pimittämistä. Minä en voi olla pohtimatta, miten raiskausten uutisointi voi olla merkki puolueettomasta mediasta. Herra Hakkaraisen on ilmeisen vaikeaa ymmärtää, että maailmassa tapahtuu paljon muutakin kuin raiskauksia. Eikä edes MV uutisoi kaikista raiskauksista. Se uutisoi lähinnä niistä raiskauksista, joissa on ulkomaalainen epäilty ja jokainen niistä on esimerkki islamin saatanallisesta luonteesta. Suomalaisen kohdalla ei moista yleistystä tehdä, sillä yleistykset ovat väärin, kun ne kohdistuvat suomalaiseen. Ja niinhän tuollaiset yleistykset ovatkin väärin, kun ne tapahtuvat liian pienen määrän perusteella, mutta tämä pätee myös ulkomaalaisiin. Promille ääliöitä ei tee koko populaatiosta ääliöitä. Mutta mikäli puolueen kansanedustajista kolmannes on liikkeellä puhtaasti rasistisella agendalla ja puolueen kannattajista on enemmistö rasisteja, niin silloin saanee yleistyksen tehdä ilman, että puolueen puheenjohtajan kannattaa tästä tosiasian toteamisesta suuttua.

Kyllä minusta MV saa uutisoida raiskauksia juuri niin paljon kuin huvittaa. Mutta älkää nyt hyvät ihmiset sitä pitäkö puolueettomuuden merkkinä. Ja hyväksykää myös se, että MV:n harrastamaa rasistista agitaatiota kritisoidaan kuten persujen olemuksellista muukalaiskammoakin.

Herra Hakkaraisen puheenvuorossa kulminoituu oikeastaan koko maahanmuuttokriittisen harharetken ydin: kun uutiset eivät ole mieleisiä, ne tarvittaessa vaikka keksitään tai vaaditaan niiden painottamista oman agendan mukaisiksi - ja sitten kiristetään sanomalla, 'jotta me lopetamme kiusaamisen, teidän pitää ottaa kiusaaminen osaksi normaalia keskustelun agendaa'.

No, voin vastata sulle, herra Hakkarainen: emme ota. Sinä voit uskoa Viitasaaren minareettiin, pelätä sitä kroonisesti ja sinä saat peloissasi uskoa terrori-iskuihin Varpaisjärven ghetossa, mutta älä nyt ihan oikeasti kuvittele meidän tolkun ihmisten uskovan mietteitä, jotka perustuvat Eurabia- salaliittoteoriaan sekä peloista väpättävään alahuuleesi. Tuossa konservatiivien mallimaailmassa pitäisi keskustella vain heidän keskenään, heidän agendallaan, heidän aiheillaan, haastamista he eivät kestä, sillä he haluavat vain julistaa ja pakottaa ihmisiä muottiin. Heidän taakkansa on, että he ymmärtävät viestinsä taantumuksen ja miten helposti keskustelupöydässä heidät puhuttaisiin tuon keskustelupöydän alle ja siksi heille on kroonistunut defenssi päälle. Konservatiivinen ällöys kulminoituu Saarakkalan ja persujen konservatismissa, jonka ytimessä ovat rasismi, homokammo, disinformaatio, möly sekä naisviha ja heistä YLE:n pitäisi tätä pitää esillä. No, toistan tässä kohtaa aiemmin sanomani: ei pidä, eikä tarvitse.

Minä voin lisäksi kertoa teille sen salaisuuden, miksi perussuomalaiset pitkän linjan rasistit sekä muut todellisuuskriittiset eivät pidä YLE:stä ja ylläpitävät illuusiota YLE:n propagandasta. YLE:n toimintakertomuksessa nimittäin sanotaan selvästi näin:

-"Lastenohjelmissa monikulttuurisuus on määritelty erityiseksi ohjelmanteossa huomioitavaksi näkökulmaksi."-

Ja tästä eivät todellisuuskriittiset nakkimukifasistit pidä, sillä se sotii heidän poliittista agendaansa vastaan, joka on etnisesti puhdas Suomi, jossa on yksi kieli, yksi kulttuuri ja mieluiten yksi kansa, joka ei ole homosaation pilaama ja joka potkii pakolaista samalla, kun ämmät ovat keittiössä, jumalauta.

Kun Suomi kuitenkin on monikulttuurinen ja Suomi on aina ollut monikulttuurinen, on monikulttuurisuuden huomioiminen ohjelmanteossa hyvinkin perusteltua. Ts. kun tästä haluttaisiin tinkiä, haluttaisiin samalla tinkiä suomalaisen yhteiskunnan kuvaamisesta. Ja tämä vain siksi, että nakkimukijengin illuusio Valkoisesta Suomesta ei säröytyisi. Siihen on myös syynsä, miksi yhteiskunnan normaali tila halutaan politisoida ideologiaksi: tällä tavalla normaalius saadaan vaikuttamaan poliittiselta valinnalta ja eri kansanryhmien olemassaolon oikeutus kyseenalaistettua poliittisena kannanottona. Ja tämä on typerää, sillä ihmisten erilaisuus ei ole poliittinen kannanotto, vaan ihmisten perusoikeus ja yhteiskunnallinen normaali.

Juho Eerola puhuu siitä, miten Ylen tehtävä olisi tukea kansallista kulttuuria, suomalaista kansallista kulttuuria, sellaisia juttuja, mitkä ovat meille tärkeitä — ja sitten myöskin paikallista kulttuuria. Ja tietenkin Pihtipuhtaan keihäskarnevaalit ovat tärkeä osa meille kaikille tärkeitä asioita. Pikainen gallup: käsi ylös, kuka tiesi entuudestaan Pihtiputaan keihäskarnevaalien olemassaolosta? Ja ovatko ne karnevaalit kovinkin oleellinen osa kesän traditiotasi?

Niinpä. Hiljaiseksi vetää.

Juho Eerola sanoi myös:

-"Monikultturismi tarkoittaa sitä, että muista maista tulleiden henkilöiden ei käytännössä edes annetakaan suomalaistua, vaan valtaväestön rahoilla — valtaväestön rahoilla — ylläpidetään sitä, että he saavat ylläpitää sitä omaa kulttuuriaan. Minä en halua ylläpitää jotain somalialaista tai arabialaista kulttuuria omilla verovaroillani. Sitä on monikultturalismi, ja sitä minä sen tähden vastustan."-

Suomessa on toteutettu monikultturistista politiikkaa jo pitkään ja sillä politiikalla on haluttu tukea esim. saamelaisten, romanien sekä suomenruotsalaisten omien kulttuurien säilymistä. Yhteiskuntamme pitää sisällään useita kulttuurisesti, kielellisesti sekä maailmankatsomuksellisesti toisistaan selkeästi eroavia ryhmiä, jotka elävät täällä Suomessa ja jakavat yhdessä julkisen tilan sekä toimivat täällä osana yhteiskuntaamme ja suomalainen politiikka pyrkii tukemaan tätä moninaisuutta, jotta kukaan ei kävelisi tämän yli, eikä ainakaan pyrkisi sitä aktiivisesti tuhoamaan (kuten persut selkeästi ja tarkoitushakuisesti pyrkivät). Tämä suomalainen politiikka on YK:n sopimusten, Euroopan Ihmisoikeussopimusten sekä esim. Istanbulin sopimusten velvoittamaa politiikkaa: nämä ovat monikulturalistisen politiikan oikeudellinen pohja.

Oikeasti Eerola sekoittaa puheenvuorossaan monikulttuurisuuden sekä multikulturalismin ja sitten vielä puhuu sellaisesta termistön tarkoituksellisen sotkemisen tuottamasta sisällöstä, jota ei oikeastaan ole edes olemassa ja joka lähinnä kuvastaa Eerolan omia projisoituja pelkoja. Multikulturalismi politiikkana tarkoittaa oikeutta yksilön omiin tapoihin, kulttuuriin sekä niiden piirteiden säilyttämiseen:

Tämä ei tarkoita, että niitä 'keinotekoisesti' valtion rahoista ylläpidettäisiin, vaan kyse on ihmisten laillisten sekä moraalisten perusoikeuksien kunnioittamisesta ja niiden kirjaamisesta lakiin. Eikä kannata unohtaa, että multikulturalismi EI ole sama asia kuin kulttuurirelativismi:

(Kuvat: Heikki Kerkkäsen seminaarimateriaalista)

Eerolan puheet ovat yksinkertaisesti hölynpölyä. Suomessa EI harrasteta sellaista monikultturistista politiikkaa saati ylläpidetä sellaisia käytänteitä, joissa tavoite on ylläpitää omaa kulttuuriaan tavalla, joka estää yhteiskuntaan sopeutumisen (näin oletan tarkoitettavan 'suomalaistumisen' estämisellä tässä kohtaa). Eihän tuossa olisi mitään järkeäkään ja juuri siksi suomalainen politiikka on integraation ja yhteiskunnan prosesseihin mukaan pääsemisen politiikkaa, sillä kenenkään etu ei ole ihmisten eristyminen omiksi etnisiksi blokeikseen. Lisäksi minulle on täysin epäselvää, mitä tarkoittaa Eerolan 'omilla verovaroillaan ylläpito'? Kuinka paljon niitä 'monikultturismin' kustannuksia YLE:lle kertyy? Ovatko ne Eerolan verovaroja? Miksi Eerola uskottelee omistavansa verorahat? Minä omistan niitä nimittäin aivan yhtä paljon kuin Juho Eerola.

Perussuomalaisten puheet YLE:stä ovat absurdeja sekä perustuvat haluun valvoa ja kontrolloida journalismia. Tämä on luonnollisesti kaikkia journalismin ja vapaan tiedonvälityksen perusperiaatteita vastaan. Jos eduskunta alkaa puuttumaan esimerkiksi YLE:n toimittajavalintaan ja alkaa vaatimaan toimittajilta jotain tiettyä poliittista kantaa ja unohtaa journalistien itsesäätelyjärjestelmän, niin me voimme unohtaa suomalaisen lehdistönvapauden, jossa Suomi on vielä maailman ykkösmaa.

Perussuomalaiset ovat myös ehdottaneet edustaja Elomaan toimesta, että koostettaisiin YLE:n riippumattomuutta seuraava toimielin, joka toimisi YLE:n hallintoneuvoston alaisuudessa. Tämä on pelottava kehityslinja, sillä toteutuessaan se todella tekisi YLE:stä vain valtaapitävien propagandatuutin. Vallankäyttäjän EI tule asettaa asialistaa medialle, vaan median itsensä tehtävä on hakea sitä tietoa, kysellä, haastaa ja antaa vastauksia ihmisiä kiinnostaviin kysymyksiin. Ja tämä on toimitusten itsensä työ, ei poliitikkojen.

Edustaja Olli-Poika Parviaisen sanoin:

-"Illasta tuli perussuomalaisten ryhmäräksytys jossa YLEn "monikulttuuriset" näkökulmat haluttiin vaientaa. Lisäksi jopa yksittäisiä toimittajia syyteltiin salissa nimeltä. Tällaiseen en ole ennen eduskunnassa törmännyt. Perussuomalaiset peräänkuuluttivat "neutraaliutta", mutta halusivat samaan aikaan YLEen "lisää konservatiivisia toimittajia".

YLE on monikulttuurinen, koska Suomi on monikulttuurinen. Kyseessä ei ole mikään mielipide. Suomi ei ole edes ollut MONOkulttuurinen, vaikka jotkut sellaista romantisoitua aikaa kuinka kaipaavat. Harmaan sävyjä on ollut yhteiskunnassamme aina.

Yleisradio on myös tärkeä demokratian edistäjä ja turvaaja. Tähän on kiinnitetty viime aikoina huomiota koko Euroopassa, jossa keskustellaan laajasti median riippumattomuudesta ja vapaudesta — tai joissakin tapauksissa tämän vapauden heikkenemisestä ja poliittisen kontrollin kasvamisesta. Esimerkit maista, joissa median liikkumatilaa on kavennettu, ovat huolestuttavia. Suomellakin on tästä omat historialliset kokemuksensa. On Suomen etu, että maassamme toimii jatkossakin laaja mediakenttä johon kuuluu myös riippumaton Yleisradio, ja että poliitikot pitävät näppinsä irti sen sisältövalinnoista."-

Pitäkää siis näppinne erossa YLE:stä, persut. Kiitos.