Kun kirkuminen muuttui politiikan ytimeksi - tarinaa Sebastian Tynkkysestä ja rasismista #Perussuomi

 

-"Pitäis varmaan itsekin ruveta huutelemaan ihmisille. Pasilan silta, tummaihoiset kundit hengailee kesälomafiiliksissä ja eiköhän yksi elämämkolulainen oikein voimaannu ja huuda, että: "Painukaa sinne mistä ootte tulleetkin!".

No pojat tsiigaa hetken ja toteaa täydellisellä suomella: "Me asutaan Töölössä. Paitsi Jussi, Jussi asuu Espoossa. Me kaks ollaan synnytty Kättärillä. Jussi on syntynyt Jorvissa. Hyvää viikonjatkoa sulle."

Pakko nostaa kuvitteellista hattua varsin kypsästä suhtautumisesta toisen ihmisen idiotismiin."-

Näin kirjoitti meille Emma Lahdensuu.

Itse mietin heti ilkeästi, miten jokaisella sukupolvella ovat ne ihmispersereiät, jotka eivät osaa käyttäytyä. Tällä sukupolvella se persereikä on ikävä kyllä perussuomalaisten jytkyn kokoinen, joka ei hiljene. Päinvastoin: se tuntuu saaneen jälleen poliittisen noroviruksen ja tulos on sitä itseään. Ikävä kyllä.

Mutta toisaalta: ei tuosta harrastamastani 'ihmispersepuheestakaan' ole mitään hyötyä, sillä kaikki tietävät jo, miltä iso jytky näyttää ja tuntuu. Meidän oikeasti pohdittava itse ilmiötä, eikä vain kauhistella sen ilmenevän muotoja.Tuosta Emma Lahdensuun kirjoituksesta nimittäin tulivat mieleeni juuri nyt ajankohtaiset kirjoittelut Teuvo Hakkaraiselta, hupsuttelevalta Timo Soinilta sekä Leena Mereltä, sekä tietenkin vihapuhetta sallivalta Sebastian Tynkkyseltä:

Hieman lisää:

Ja vielä yksi maistiainen:

Sebastian Tynkkynen valehtelee. Käsi ylös, kuka on yllättynyt tästä?

Nimittäin oikeasti tuossa mainitussa TV- ohjelmassa mitään tappamisia ei edes vaadittu. Se, mitä lähetyksessä sanottiin, oli kaikkien tiedossa oleva itsestäänselvyys: islamilaisessa valtiossa šaria-oikeuteen kuuluu yhtenä lähtökohtana homoseksuaaleille langetettava kuolemantuomio. Ja kyllä: tämä on aivan kaheli vaade. Tämä sama vaade löytyy myös Raamatusta ja täsmälleen saman vastauksen olisi saanut, jos olisi kysytty, mitä Raamattu sanoo homoista. Se nimittäin sanoo, että 'nirri pois'. Harvassa maassa homoja kuitenkaan teloitetaan tai edes vankilaan laitetaan. Ja niin on hyvä. Ja niissä maissa, joissa homoja teloitetaan tai laitetaan vankilaan homoutensa takia, ei voi kritisoida liikaa.

Ei Euroopastakaan löydy mitään vakavasti otettavia pyrkimyksiä vaatia homoja teloitettavaksi islamilaisen lain perusteella. Vaateita homojen eriarvoisesta kohtelusta ja homojen vankilaan laittamisesta toki löytyy jo ihan rakkaasta itänaapuristammekin, mutta se on sitten ihan eri tarinansa. Homojen huonon kohtelun typistäminen islamvastaiseen vihapuheeseen on oikeasti niin läpinäkyvää ja falskia, että pääni sanoo 'poks'. Homofobia on globaali ilmiö, sitä on kaikkialla ja se manifestoituu usealla eri tavalla eri maissa ja ihminen itse on ainoa yhdistävä tekijä tämän ilmiön taustalla.

Sebastian Tynkkysen sekä herra Hakkaraisen tuoreet puheet ovat puhdasta rasismia. Tämä on hyvin selkeää: kun ihmisten käyttäytymistä yleistetään ja demonisoidaan pelkän kansallisuuden, seksuaalisuuden, etnisyyden tai uskonnollisen taustan perusteella, on se puhdasta kiihottamista kansanryhmää vastaan. Jos tekee yhden imaamin tai muutaman terroristin perusteella johtopäätöksen, että kaikki muslimit haluavat tappaa vääräuskoiset sekä esim. seksuaaliset vähemmistöt, on se vähän kuin väittäisi Päivi Räsäsen olevan suomalaisten kansanluonteen määrittävä hahmo. Ja näinhän asia ei luonnollisesti ole, luojan kiitos. Voi sanoa, että mikäli Tynkkysen ja Hakkaraisen tavalla tekee yleistyksiä, eivät he juuri poikkea islamin vihapuhujista. Tai no, ehkä se Breivik sittenkin oli arvojamme puolustavana profeettana meidän kuvamme? Ehkä James Hirvisaarikin on oikeassa: me olemme sittenkin kaikki 'suvakkihuoria'!

Nuo mainitut puheet ovat myös suoraa sukua Laura Huhtasaaren tuoreille puheille homojen pervosta luonteesta. Laura Huhtasaaren loogisen konstruktion voisi laittaa muotoon: "Kaikki homot eivät ole pervoja, mutta kaikki Priden pervot ovat homoja". Ymmärrättekö, miten kestämättömiä ovat persujen puheet?

Sebastian Tynkkysen ja muiden rasistipersujen ulostulossa haiskahtaa sama asia kuin vuosi sitten, jolloin Olli Immonen julisti vallankumousta ja puhui kaikesta vieraasta painajaisena: kun Timo Soini välttelee töitään plokinaattorin, nakkimukin sekä pesäpallomatsin muodossa, ovat rotat loikkimassa pöydille. Tästä on kyse juuri nyt:

-"Tynkkynen käyttää hyväkseen Soinin lomaa, koska Soini ei takuulla liikahdakaan yhden Tynkkysen takia. Puheenjohtajan ollessa poissa puolue mellastaa islamistisella vihapuheella ja islamin homovihamielisyydellä. Nyt halutaan sallia kaikenlainen kansanryhmää vastaan kiihottaminen. Myös kristittyjä ja homoja vastaan.

Vai haluaako Tynkkynen sittenkin säädettäväksi lain, joka on suunnattu vain yhtä kansanryhmää vastaan? Haluaako hän oikein lakisääteisen, islamia kohtaan sunnatun uskonvainon?

Siltä näyttää: Lain korjaamisella haluamme tehdä länsimaisten arvojen puolustamisesta mahdollista ilman, että heti uhataan sakoilla ja vankilalla."-

Tynkkynen uskottelee, että valtio kohtelee eri uskontoja sekä ideologioita eri kriteerein. Tämä on luonnollisesti valhetta, siilä oikeasti herra Tynkkynen yrittää sanoa, että muslimeita pitää saada solvata ja haukkua ja kohdella huonosti, mutta persuja ei saisi kritisoida heidän kutsuessaan ihmisiä pedofiileiksi ja raiskaajiksi. Tämä on tyypillistä persupuhetta: sananvapaus tarkoittaa heidän yksipuolista oikeutta öykkäröidä - ja 'suvakkihuorat' tässä tarinassa joutavat saunan taakse. Oikeassa maailmassa sananvapaus menettää merkityksensä juuri sinä hetkenä, kun ainoastaan oma arvomaailma halutaan lailla suojata kritiikiltä.

Mutta islaminhoisten ihmisten retoriikasta näkee, että heiltä puuttuu täydellisesti kyky mihinkään analyysiin saati rationaaliseen pohdintaan. Heille riittävät retoriset yhteyksien luonnit, jossa sanotaan 'asioilla olevan yhteyksiä', 'näyttää liittyvän', 'on jotain tekemistä' sekä 'asiaan liittyy'. Tuon retoriikan huono puoli on se, että se ei oikeastaan paljasta mitään, vaan tarkoitus on vain kirkua ja osoittaa sormella. Oikeasti kaikki mahdolliset asiat voidaan sanoa 'liittyvän' mihin tahansa vasenkätisyydestä, ylipainostani ja aurinkopilkuista lähtien. Tarkoitus tuossa alkeellisessa retoriikassa on luoda vaikutelmaa, että asiat, jotka 'liittyvät' kritisoituun asiaan, myös selittävät sen havaitun ilmiön tai asian. Kun tapahtuu pommi-isku, siihen liittyy islam, joten syyllinen on islam - ja sitten muutama Koraanin säe ja argumentaatio on valmis. Hyvin yksinkertaista ja hyvin lapsellista.

Sebastian Tynkkynen toimii puhtaasti tämän 'näyttää liittyvän'- metodin varassa ja luo tarkoituksella yhteyksiä, joiden kausaliteettia ei kyetä todistamaan ja kyse on pelkästä älyllisestä velttoudesta. Sebastian Tynkkysen sekä muiden rasistien ongelma on, että he uskottelevat 'näyttää liittyvän'- retoriikan riittävän. He eivät suostu uskomaan, että ideologia ei vain tapahdu ja tunkeudu ihmisen päähän, vaan se valitaan, mihin uskotaan ja miten. Tätä tukee myös ajatus radikalisaation islamisoitumisesta Euroopassa. Silti kriittiseen ajatteluun kykenemätön rasistijurnuttaja keskittyy islamin dissaamiseen ja sen väitetyn pahuuden sormella osoittamiseen ja kirkuvaan kauhisteluun, mutta se ei oikeasti riitä mihinkään. Me emme saa unohtaa, että ihminen ei kasva tyhjiössä, vaan radikalisoituminen on oikeasti hyvin monisyinen prosessi, johon vaikuttavat useat tekijät ja jonka suhteen juurisyihin kohdistuva mahdollisimman varhainen interventio varmistaa parhaimman tuloksen.

Oikeasti Sebastian Tynkkysen ajatus siitä, miten islamilaiset maahanmuuttajat Euroopassa ovat vakava turvallisuusriski, sillä ISIS:in teot osoittavat sen, on yhtä järkevä suhteellisuudentajuttomuudessaan kuin väittää meidän suomalaisten olevan vakava turvallisuusriski koko Euroopalle, sillä on olemassa väkivaltainen äärijärjestö nimeltä 'Suomen Vastarintaliike'. Ei tässäkään ole mitään järkeä, sillä meillä tavallisilla suomalaisilla on yhtä vähän tekemistä Vastarintaliikkeen kanssa kuin jihadisteja pakenevilla pakolaisilla on ISIS:in kanssa.

Ihmisen perusmotiiveja ovat yleisesti ajatellen valta, riippumattomuus, uteliaisuus, hyväksyntä, järjestys, säästäminen/keräily, kunnia, idealismi, sosiaaliset kontaktit, perhe, status, kosto/voittaminen, esteettisyys, syöminen, ruumiillinen aktiivisuus ja mielenrauha. Jokin politiikka, aate tai uskonto eri muodoissaan tarjoaa raamit noiden motiivien mukaiseen toimintaan - ja esimerkiksi poliittinen väkivalta syntyy jonkun perusmotiivin synnyttämänä ja oikeuttamana. Ei se ole sattumaa, että esim. ISIS haluaa ylläpitää myyttiä sivilisaatioiden sodasta (se tarjoaa oivan raamituksen kunnialle, voittamiselle sekä erityisesti vallalle). Breivikillä oli sama kaiku askelten: hän puolusti Eurooppaa motiivinaan (valkoisen) valta. Tämän takia on tärkeää purkaa ideologiat ja niiden mekanismit aina palasiksi, jotta niitä voitaisiin ymmärtää ja jotta niihin voitaisiin reagoida oikein:

-"There is nothing about islam in this what they did with people. Those who made those terrorists play with misunderstandings. They took something from Quran and gave it different meanings, and they explain it as they like to get more and more young, hopeless people to join them. They told them: when you kill people who work with government or United States and who are not real muslims, you will go to heaven.

Killing people is not right in any religion. I don’t know why people believe this is islam. Isis is nothing about the real islam. The terrorist have as much to do with islam as Ku Klux Klan has with Christianity.

The terrorists say: “Allahu akbar!” That must not make people think they are real muslims and this is about islam. If there is humanity, people must think about how to  work with muslim people to show that this is not islam. We must work together to stop those crazy people. They are just crazy and evil, nothing more."-

On täysin oikeutettua sanoa jihadistien ja ISIS:in olevan 'islamin lapsia' tai 'Koraanin perillisiä', sillä onhan heidän ideologiansa ja mytologiansa rakennettu islamin uskoa hyväksi käyttäen ja sitä omiin tarkoitusperiinsä tulkiten. Kun jonkun mielestä ISIS on puhdasta islamia ja monen mielestä se ei sitä edusta, on helppo ymmärtää, miten kyse on tulkinnasta. Sehän on uskonnoille tyypillistä: niistä löytyy tulkintoja ja oppisuuntia ja siksi on periaatteessa yhdentekevää pohtia, onko jokin tulkinta 'oikeaa' islamia vai ei. Eikä sitä keskustelua ainakaan käydä poliittisena debattina, jonka selkeä tarkoitus on määritellä, rajata ja kohdella huonosti. Oleellista on, että on olemassa äärimmäisiä tulkintoja uskonnosta, jota toimii poliittisten ambitioiden käyttövoimana ja jota ei kukaan voi määritellä koko uskontoa tai aatetta sisällöttäväksi tulkinnaksi, jos ei sille uskonnon tai aatteen sisältä löydy konsensusta. Ja islamin suhteen on aivan samoin. Siksi ISIS ei ole islam, eikä islam ei ole parempi tai huonompi kuin mikään muukaan uskonto tai aate, se vain on.

Tappamiselle ja terrorille ei ole aatetta, mutta aatteita voidaan käyttää hyväkseen terrorin ja tappamisen oikeuttajana. Meidän aikanamme merkittävin terrorin hyväksyvä aate on rakennettu islamin opeista lähtien. Ja se myös vetoaa ihmisiin, jotka vihaavat. Se on myös se syy, miksi muslimien apua tarvitaan kyseisen aatteen neutraloinnissa, sillä uskottavasti sitä aatetta voi purkaa vain muslimi, ei Jussi Halla-aho.

Ideologian sisältö ja sen käyttövoima noin yleisesti ovat hyvä ymmärtää ja tunnistaa, kun pohditaan toimenpiteitä, sillä ideologiat harvoin alkavat itse tappamaan ketään, vaan niitä luodaan myös oikeuttamaan tappaminen. On käytännössä aina vaadittu jokin monista mahdollisista ulkoisista motiiveista luotaessa jokin ideologia/politiikka ja joka luonnollisesti saa sisältöä sekä käyttövoimaa riippuen ajasta ja paikasta. Motiivit itse toiminnalle tuppaavat olemaan samoja kaikkina aikoina: elintila, valta, resurssit jne. Viimeisen sadan vuoden aikana olemme esimerkiksi nähneet fasisteja, natseja, kommunisteja, islamisteja, hutuja ja tutseja, liberaalin maailman pommeja Vietnamista Irakiin, nationalisteja Jugoslaviassa, kaikkea mahdollista tappamisen ja terrorin oikeutusta. Nyt jihadistit puolustavat maailmaansa länsimailta (hyökkäämällä meitä vastaan). Sama ilmiö, samat motiivit, eri muodot.

Siksi meidän on ymmärrettävä jihadistien ideologia, heidän tavoitteet, strategiat, poliittiset pyrkimykset ja avattava ne, ymmärrettävä ne ja sen jälkeen hiljalleen nujerrettava jihadismi ideologisesti neutraloimalla, kohtelemalla ihmisiä inhimillisesti Euroopassa sekä tarvittaessa nujerrettava vastarinta sotilaallisesti. Pahuus on voitettavissa hyvillä teoilla. Pahuus on voitettavissa tasapainoisilla, demokraattisilla yhteiskunnilla, joiden arvoja ovat myös tasavertaisuus ja tasa-arvo. Vapaus, veljeys ja tasa-arvo eivät edelleenkään ole poissa muodista.

Ja meidän on pakko myöntää rehellisesti ilman turhaa poliittista korrektiutta, että Sebastian Tynkkynen, herra Hakkarainen sekä muut islamkammoiset kirkuvat sormellaosoittelijat ovat suoraan ISIS:in ja jihadismin asialla. He ovat osa ongelmaa Euroopassa, eivät ratkaisu:

-"Siksi Isisiä on raivostuttanut erityisesti se, että muslimeita on paennut ”kalifaatista”. Eurooppaan asti on tullut pakolaisia, jotka kertovat kärsineensä Isisin terrorista joka ikinen päivä. Ja eurooppalaiset ovat ottaneet pakolaisia vastaan, auttaneet heitä ja tarjonneet turvaa. Se romuttaa Isisin levittämää maailmankuvaa, jonka mukaan länsimaat vihaavat kaikkia muslimeita.

”Islamilainen valtio tunnustaa, ettei se voi tappaa kaikkia pakolaisia. Mutta käyttämällä hyväkseen eurooppalaisia pelkoja pakolaisten tulosta ja läsnäolosta se voi ainakin tehdä pakolaisten elämän vaikeammaksi ja pakottaa heidät pohtimaan uudelleen valintaansa”, kirjoittaa brittitutkija Maher.

Eurooppaan hyökkäämällä Isis pyrkii siis lietsomaan rasismia ja islam-kammoa. Mitä suuremmaksi muslimiviha Euroopassa yltyy, sitä tyytyväisempi Isis on."-

Sebastian Tynkkynen, herra Hakkarainen, PS:n maahanmuuttopolitiikka, ISIS:in asialla. Meidän omat sinivalkoiset talibanimme syyllistävät pakolaiset islamisteiksi, raiskaajiksi ja loisiksi. Ja he kutsuvat tuota puhetta 'kritiikiksi'.

Tuoreet PS:n edustajien ulostulot ovat juuri se tapa, jolla ihmisiä työnnetään täällä meillä, sivistyneessä Euroopassa, kohti eristymistä ja jolla työnnetään ihmistä varmimmin kohti radikalisoitumista, koska heitä ei hyväksytä täällä ja se halutaan tehdä heille tiettäväksi. Enää ei riitä edes se, että haukutaan ja solvataan, vaan nyt vaaditaan kirkuen ihmisten maasta poistamista ja syyllistetään suoraan potentiaaliseksi terroristiksi, sillä promille saman uskon edustajista on tehnyt rikoksen ihmisyyttä vastaan. Nämä tuoreet puheet ovat suora julistus suomalaisia arvoja sekä maassamme asuvia muslimeita vastaan. Ja Suomen hallitus on hiljaa, kun hallituskumppani lietsoo vihaa jihadistin pelikirjan mukaisesti.

Perussuomalaisten linja ja puheet ovat juuri sitä, mitä äärijärjestöt tavoittelevatkin. Tympeintä on, että juuri tuota Tynkkysen ja Hakkaraisen retoriikkaa käyttävät äärijärjestöt rekrytoidessaan uusia jäseniä tekemään pahojaan Euroopassa.

Ja Suomen hallitus on edelleen hiljaa. En voi olla kysymättä: mitä helvettiä täällä oikein tapahtuu?

 

Taustaa: